میوه ها

میوه ها
rapanaz

میوه و سبزیجات تنها منابعی هستند که دارای آهن و املاح معدنی و ویتامین‌ها هستند, و این مواد برای دستگاه بدن ما علیه اختلالات بی غذایی لازم هستند و از همین منبع است که آهن و املاح معدنی آن قابل گوارش و جذب در بدن است. حتی پزشکان معتقدند قند موجود در میوه ها عارضه ای را به دنبال نخواهد داشت و حتی می تواند تاثیرات مثبتی را نیز شامل شود.
میوه و سبزیجات از اجزای بسیار مهم یک برنامه غذایی سالم به حساب می آیند. استفاده از چنین برنامه ای همراه با کاهش خطر چاقی و بیماری های قلبی و عروقی  است. میوه ها منابع غنی ویتامین، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان هستند. متخصصان سلامت بسیاری بر این عقیده هستند که قند موجود در میوه ها تاثیر متفاوتی از دیگر انواع قند روی بدن می گذارد.

در هر وعده چه مقدار میوه باید خورد؟
توصیه می شود سبزیجات نیمی از بشقابتان را در هر وعده به خود اختصاص دهد، متاسفانه بسیاری از مردم کمتر از این مقدر را مصرف می کنند.
برخی ادعا می کنند خوردن میوه در زمان های مشخص می تواند روی هضم غذایی که خورده اید تاثیر بگذارد. با این حال تایید این ادعاها پشتوانه علمی ندارد. هیچ مدرکی وجود ندارد که بگوید خوردن میوه در ساعات مشخصی می تواند تاثیر منفی روی گوارش داشته باشد.
خوردن میوه قبل یا بعد از یک وعده غذایی می تواند مزایایی داشته باشد اما اصلی ترین نگرانی متخصصان تغذیه این است که مردم مقدار مصرف میوه و سبزیجات خود را افزایش دهند.
برخی افراد درباره ضرر خوردن میوه با دیگر غذاها چه می گویند
برخی مدعی اند که خوردن میوه ها با دیگر غذاها می تواند خطر سوءهاضمه، نفخ و ورم را افزایش دهد. آنها می گویند وقتی میوه را با دیگر غذاها می خوریم می تواند باعث تخمیر آنها در معده شود. این تخمیر می تواند باعث بروز احساس ورم، نفخ و به طور کلی سوء هاضمه شود.
برای پیشگیری از فرآیند تخمیر در معده، توصیه می کنند که فقط میوه را با شکم خالی بخورید.
در وقع این عقیده که خوردن میوه با دیگر غذاها باعث بروز مشکلات می شود درست نیست. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد میوه می تواند روی هضم دیگر غذاها تاثیر بگذارد و یا باعث تخمیر آنها شود.
چیزی که این ایده را نادرست می کند، به شدت اسیدی بودن فضای معده است. اسید معده تمام باکتری هایی که برای تخمیر شدن نیاز است را می کشد. بدن به خوبی قادر به هضم غذاهای مختلف در یک زمان است مگر اینکه مشکلی برای سیستم گوارشی رخ داده باشد.
مزایای خوردن میوه قبل از یک وعده غذایی
خوردن میوه قبل از یک وعده غذایی می تواند مزایایی برای کاهش وزن داشته باشد. میوه سرشار از فیبر است که کمک می کند بعد از خوردنش احساس سیری کنید. یعنی بعد از آن وعده غذای کمتری دریافت خواهید کرد که در نتیجه به کاهش وزن کمک می کند.
میوه ها به عنوان غذاهایی با تراکم انرژی پایین باعث می شود بدون اینکه کالری زیادی دریافت کنید سیر شوید.
مزایای خوردن میوه بعد از وعده غذایی
همانطور که گفته شد مدرکی برای خوردن میوه قبل یا بعد از یک وعده غذایی باعث بروز مشکل شود وجود ندارد. در واقع خوردن میوه در کنار یا بعد از یک وعده غذایی کمک می کند احساس سیری کنید.
خوردن میوه بعد از یک وعده غذایی کمک می کند ولع خوردن غذایی شیرین را کنترل کنید. اگر می خواهید وعده را با خوردن چیزی شیرین به پایان برسانید، جایگزین کردن میوه به جای شیرینی جات باعث می شود جلوی مقدار زیادی کالری را بگیرید تا وارد برنامه تان نشوند. این کار همچنین به افزایش ویتامین، فیبر و مواد معدنی دریافتی تان نیز کمک می کند.

چگونه به برنامه غذایی خود میوه بیشتری اضافه کنیم؟
دلایل زیادی برای اضافه کردن میوه و سبزیجات به برنامه غذایی وجود دارد. اگر به دنبال راهی خلاقانه برای اضافه کردن میوه به برنامه غذایی تان هستید سعی کنید آنها را وارد وعده های اصلی هم بکنید و فقط در حد میان وعده نگهشان ندارید.
خوردن میوه در انتهای یک وعده و به عنوان دسر می تواند مقدار میوه دریافتی تان را افزایش دهد. حتی می توانید میوه ها را به سالادتان هم اضافه کنید.
خواص بعضی میوه ها
کیوی
 میوه کوچک اما بسیار مقوی این میوه منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم، ویتامین E و فیبر می باشد. حجم ویتامینC این میوه دوبرابر حجم ویتامینC پرتقال است.
کیوی دارای مقادیر زیادی آنزیم حل کننده پتاسیم به نام پاپایین است که از نظر تجاری برای نرم کردن گوشت مفید است اما احتمال دارد برای برخی افراد آلرژی زا باشد. به ویژه افرادی که به آناناس حساسیت دارند مستعد حساسیت به این میوه نیز هستند. این آنزیم با پختن میوه به سرعت از بین می رود.
کیوی مانند قرص آسپرین موجب رقیق شدن خون شده و از ایجاد پلاک در خون جلوگیری می کند. این میوه به دلیل خاصیت کاهندگی که بر سطح تری گلیسیرید دارد، از غلظت خون می کاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سکته ها جلوگیری می کند. کیوی سیستم حفاظتی بدن را تقویت می کند و از بروز سرطان جلوگیری می کند.

کیوی


سیب
 سیب  دارای مقدار کمی ویتامینC می باشد اما دارای آنتی اکسیدان ها و فلاون ها است که فعالیت ویتامینC را در بدن را زیاد می کنند و درنتیجه ریسک مبتلا شدن به سرطان روده، حملات قلبی و سکته کاهش پیدا میکند.

سیب


توت فرنگی
توت فرنگی بالاترین قدرت اکسیدانها را در میان اکثر میوه ها دارد و از بدن در برابر ابتلا به سرطان، گرفتگی رگ ها محافظت میکند.
توت فرنگی سرشار از ویتامینهای B، C ، قند، سلولز، مواد چربی و آلبومین، آهن، آهک، فسفر، منیزیم، پتاسیم، سدیم، سیلیس،ید وبرم است.توت فرنگی دارای موادی است که املاح معدنی را زیادکرده و بدن را تقویت می کند.

توت فرنگی

 

پرتقال
 دارویی شیرین که مصرف روزانه 2 تا 4 عدد پرتقال از سرما حوردگی جلوگیری می کند و کلسترول را کم می کند از ایجاد سنگ در بدن جلوگیری کرده و یا سنگهای موجود در بدن را از بین می برد و همچنین ریسک ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد.
پرتقال یکی از غنی ترین منابع ویتامین C می باشد. پرتقال سرشار از ویتامین های B و C و دارای آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و مس است. پرتقال دارای د کاروتن است که این ماده پروویتامینی با اسید کبد مخلوط شده و در کبد ویتامین A را می سازد و به خون می فرستد. پرتقال دارای اسیدهای گوناگونی است که مهم ترین آنها، اسید مالیک است.

پرتقال


هندوانه
 بهترین تسکین دهنده تشنگی  که دارای 92% آب است.  همچنین حاوی بالاترین دوز گلاتاتیون است که به بالارفتن سیستم دفاعی بدن کمک می کند. هندوانه اصلی ترین منبع لیکوپین که اکسیدانی برای مبارزه با سرطان می باشد دیگر مواد مغذی موجود در هندوانه ویتامین C و پتاسیم است.

هندوانه


انبه
انبه میوه شیرین و خوش طعم که دارای ویتامین C و A و انواع مختلف کاروتنوئیدها است که باعث تقویت سیستم ایمنی می شود. مصرف انبه، موثر در از بین بردن جوش ها و ساخته شدن رنگدانه مو و پوست است .این میوه دهان را خوشبو کرده وباعث روشن شدن رنگ چهره می شود.
همچنین مصرف مرتب انبه در رژیم غذایی صدمات ناشی از رادیکال های آزاد و خطر ابتلا به سرطان سینه و رحم را کاهش می دهد.

انبه


انار
انار پر از مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت بدن است. آنتی اکسیدان های مختلف در آن ها از قلب محافظت و از سرطان جلوگیری می کند. انار غنی از ویتامین C و آنتی اکسیدان ها هستند، می توانند به تاخیر علائم پیری کمک کنند. این آنتی اکسیدان ها با التهاب پوست و درمان آکنه و خال های تیره مبارزه می کنند. هم چنین آن ها به طور طبیعی پوست را روشن نیز می کنند.

انار


گلابی
گلابی حاوی ویتامین های E و C ، کلسیم ، آهن، منیزیم و روی می باشد. چون گلابی میوه ای آبدار و حاوی ویتامین C می باشد ، در زیبایی پوست شما بسیار مؤثر است. یکی از خواص گلابی مسهل بودن آن است . همچنین دانه های ریزی که در موقع خوردن گلابی زیر دندان احساس می کنید، برای دفع مواد زائد بدن بسیار مؤثر می باشد.

گلابی

برچسب ها

میوه ها