صادرات شیرینی جات


صادرات شیرینی جات
شیرینی های سنتی ایران را می توان یکی از محبوب ترین شیرینی ها در کل دنیا به شمار آورد که البته از بین آن ها تنوع شیرینی جات یزدی باعث شده است که پرطرفدارتر از سایرین گردند تا جایی که این روزها بخش قابل توجهی از شیرینی جات یزدی و همچنین نقل بیدمشک با هدف صادرات شیرینی جات به دیگر کشورها تهیه می گردند. یکی از موفق ترین شرکت های فعال در زمینه صادرات شیرینی جات شرکت نارین افلاک یزد می باشد.
تاریخچه شیرینی پزی در ایران
جالب است اگر بدانید تاریخچه اولین شیرینی ها به ایران باستان ختم می شود. در واقع اولین بار در ایران باستان و در قرن هفتم میلادی کیکی به نام لاویش طبخ می شود که در آن زمان مورد استقبال بسیاری قرار می گیرد.
مهم ترین ماده غذایی مورد استفاده مردم در دوره هخامنشی جو بود که استفاده از آن به صورت های مختلف انجام می شد. ایرانیان باستان توانسته بودند با ترکیب جو نیم کوب شده با میوه و شیر حریره درست کنند و یا با این ترکیب به طبخ نان و شیرینی بپردازند.
براساس نوشته های کتاب های تاریخی این گونه گفته می شود که به هنگام رفت و آمد شاهان هخامنشی از کاخ تابستانی به تخت جمشید، پیش از ورود شاه به کاخ، به دستور خدمه کاخ، قنادان به طبخ نان و شیرینی می پرداختند. لذا در دوران هخامنشی در کنار گوشت و نان و دیگر غذاهای رایج آن زمان، انواع شیرینی و کلوچه نیز جزو غذای اصلی مردم به شمار می آمد. در ایران باستان همچنین پرورش زنبور عسلی نیز انجام می شد و در برنامه غذایی مردم خرما و انجیر نیز جزو مواد غذایی مهم به شمار می آمد و در پخت برخی شیرینی ها نیز مورد استفاده قرار می گرفتند. علاوه بر آن ایرانیان باستان برای تهیه شیرینی، شیر بزهای پرورشی خود را نیز به کار می گرفتند.
همان طور که ملاحظه کردید شیرینی هایی که امروزه در هر شهر و کشوری تهیه می شوند به نوعی ریشه در فرهنگ آن جا خواهد داشت. امروزه هر شهر ایران به طور معمول دارای شیرینی معروف به خود می باشد و در پس هر شیرینی یک داستان تاریخی جالب نهفته است.
انواع شیرینی جات یزدی
- قطاب
از معروف ترین شیرینی جات یزدی می توان قطاب را نام برد. طعم این شیرینی سنتی غیرقابل وصف می باشد و می توان آن را یکی از لذیذترین و خوشمزه ترین شیرینی های دنیا دانست. تهیه قطاب در دو نوع سنتی یزدی و عسلی انجام می شود. مواد اصلی و پایه این شیرینی پودر بادام و پودر قند می باشد. در قطاب عسلی نیز عسل جایگزین پودر قند می گردد.
- باقلوا یزدی
باقلوا نیز یکی دیگر از شیرینی های جذاب یزدی می باشد. این شیرینی به لوز نیز معروف است و در انواع لوز پسته، لوز بادامی یا بیدمشک، لوز نارگیلی، لوز مخلوط دو رنگ و لوز ترحیمی تهیه می شود. این شیرینی لذیذ نیز با مواد اصلی چون آرد سفید، شکر، پودر پسته، پودر بادام، پودر قند، تخم مرغ و.. طبخ می گردد.
- پشمک یزدی
کمتر کسی را می توان یافت که به پشمک علاقه ای نداشته باشد. بافت پنبه ای مانند این شیرینی و طعم بی نظیر آن باعث شده است که طرفداران بسیاری در هر رده سنی داشته باشد. پشمک نیز در واقع از شیرینی های سنتی استان یزد می باشد. برای تهیه پشمک از موادی چون آب، روغن جامد، شکر، سرکه و آب استفاده می شود.
- شیرینی حاجی بادام
شیرینی حاجی بادام نیز یک شیرینی نقلی از شیرینی های سنتی یزد می باشد که مورد علاقه بسیاری از افراد خواهد بود. از آن جایی که در این شیرینی از بادام استفاده شده است می توان آن را یک شیرینی بسیار مقوی به شمار آورد. از دیگر مواد مورد استفاده برای طبخ این شیرینی جذاب می توان به زرده تخم مرغ، هل، پودر قند و گلاب اشاره نمود.
- سوهان آردی
اگر چه سوهان از شیرینی های مخصوص استان قم می باشد اما در استان یزد نیز نوع دیگری از سوهان طبخ می گردد که به سوهان آردی معرف است. این شیرینی نیز یکی از شیرینی های پرطرفدار در داخل کشور و حتی در زمینه صادرات شیرینی جات به شمار می آید. در تهیه این شیرینی از موادی چون جوانه گندم، آرد گندم، روغن حیوانی، شکر، زعفران، عرق هل، روغن مایع، پودر هل و جوهر لیمو استفاده می شود.
- نان برنجی یزدی
یکی دیگر از شیرینی های لذیذ استان یزد نان برنجی می باشد. البته گفتنی است که این نوع شیرینی به طور معمول در بسیاری از شهرهای ایران بسته به نوع اقلیم و سلیقه افراد تهیه می شود. اما در استان یزد برای پخت این شیرینی از ترکیباتی چون آرد برنج، شکر، تخممرغ، آرد سفید، روغن، هل و گلاب استفاده می شود.
نقل بید مشک
یکی دیگر از شیرینی جات جذاب و پرطرفدار در زمینه صادرات شیرینی جات به دیگر کشورها نقل بیدمشک می باشد. نقل بیدمشک در واقع جزو سوغاتی های ارومیه به شمار می آید که برای تهیه آن موادی کاملا طبیعی و اورگانیک (عصاره طبیعی و خالص بیدمشک) مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
صادرات شیرینی جات
صادرات شیرینی جات نیز مانند صادرات هر محصول دیگری در رونق اقتصادی کشور موثر واقع می گردد.
همان طور که گفتیم در حال حاضر انواع شیرینی های سنتی ایرانی به دیگر کشورها صادر می می شود و سالانه بخش قابل توجهی از شیرینی های سنتی ایران به منظور صادرات شیرینی جات در نظر گرفته خواهند شد. شرکت نارین افلاک یزد نیز یکی از شرکت های فعال و موفق در زمینه صادرات شیرینی جات به شمار می آید.
شرکت نارین افلاک یزد به منظور صادرات شیرینی جات مرغوب از بهترین قنادان، بهداشتی ترین محیط، باکیفیت ترین مواد اولیه و جذاب ترین نوع بسته بندی بهره گرفته است و در واقع از این شرکت انواع شرینی جات یزدی و نقل بیدمشک به دیگر کشورها صادر می گردد.
شیرینی های تهیه شده در شرکت نارین افلاک یزد که با هدف صادرات شیرینی جات طبخ شده اند در بسته بندی هایی کاملا حرفه ای و جذاب که به نوعی نمایان گر هنر ایرانیان می باشد به دیگر کشورها ارسال می گردند. از طرفی با توجه به این که این شیرینی جات تهیه شده از مرغوب ترین مواد اولیه می باشند و ارائه آن ها نیز با نازل ترین قیمت انجام می شود می توان آن ها را انتخابی عالی برای مصرف ایرانیان در داخل کشور نیز به شمار آورد.