صادرات کاشی و سرامیک


نحوه ساخت سرامیک در گذشته
سرامیک از گذسته های دور مورد استفاده معماران قرار می گرفت که ساخت سرامیک در گذشته به وسیله دوغاب آب و خاک به وجود می آمد در واقع این مواد را در یک محیط گرم و خشک قرار می دادن و توسط حرارت آتش سفت و سخت می شد.
نحوه ساخت سرامیک های امروزی
در صورتی که امروزه مواد لازم برای ساخت سرامیک مواد جامد و مواد معدنی غیر فلزی می باشد که با حرارت سخت می شود.
مراحل تولید سرامیک و کاشی
در ابتدا مواد مورد نیاز آماده سازی می شود این مواد برای تشکیل بدنه کاشی مورد نیاز می باشد این مرحله شامل قسمت های مختلفی است که به کمک تکنولوژی انجام می شود از جمله شکل دادن محصول، تهیه بدنه و با توجه به نوع محصول متفاوت است.
بعد از تهیه مواد اولیه برای ساخت سرامیک نوبت به توزین می رسد که در این مرحله با توجه به فرمولاسیون کارخانه که برای هر محصول در نظر گرفته می شود.
در این قسمت مواد سخت خردایش یا همان مرحله انجام خرد کردن سنگ ها صورت می گیرد که به وسیله سنگ شکن ها خرد کننده های فکی یا غلطکی چرخشی، چکشی و دوار انجام می شود.
که در پایان مرحله خردایش مواد اولیه تبدیل به پودر گرانول می شود.
روش تهیه پودر گرانول
به دو روش انجام می شود تر و خشک
در روش خشک مواد اولیه بعد از خرد شدن به صورت خشک در آسیاب های گلوله ای پودر می شوند.
در روش تر مواد اولیه به همراه مقدار معین آب و مواد های روان ساز در آسیاب های گلوله ای به صورت دوغاب در می آیند، دوغاب بعد از این که هموژن شد به وسیله خشک کن های پاششی به ذرات پودری تبدیل می شوند.
لازم به ذکر است در برخی از موارد در صنعت تولید کاشی های خاص از خمیر یا کیک های پالایه استفاده می شود که به وسیله اکستروژن انجام می شود.
هم زدن صحیح مواد در آسیاب های گلوله ای
برای هم زدن راحت تر مواد در آسیاب های گلوله ای نیاز به موادی به نام روان ساز می باشد این مواد مانع از لخته شدن دوغاب و چسبیدن مواد به یکدیگر می شود.
شکل دهی مواد
بعد از این که مواد اولیه تبدیل به مواد پودری شد با پرس فشار آن ها را تبدیل به بدنه کاشی می کنند که در اصطلاح به این کار تهیه بیسکوییت نیز می گویند.
در صورتی که آب در پودر بدنه کم یا زیاد باشد چه اقدامی باید انجام شود؟
زمانی که مقدار اب موجود در پودر بدنه بیشتر از حدود 4 درصد حداکثر تا 9 درصد باشد از پرس نیمه خشک یا همان پرس پودر کمک گرفته می شود.
در مواردی که پودر بدنه کمتر از 4 درصد باشد از پرس خشک استفاده می شود، پرس پودر برای شکل های ساده مورد استفاده قرار می گیرد.
مرحله خشک کردن و پخت بدنه و لعاب
در این بخش عملیات مونتاژ و پرداخت نیز انجام می شودف در صنعت تولید کاشی با توجه به نوع محصول تولیدی و نوع تکنولوژی به کار گرفته شده فرآیند تک پخت دو پخت و سه پخت اعمال می شود.
تک پخت برای کاشی های کف و کاشی های دیواری انجام می شود در این شیوه از پخت بدنه، لعاب و کلیه مراحل پخت در یک مرحله خلاصه می شود.
در دو پخت ابتدا بدنه پخته می شود و سپس لعاب زنی صورت می گیرد و بعد از اتمام لعاب زنی دوباره پخته صورت می گیرد.
سه پخت زمانی صورت می گیرد تنوع و زیبایی بیشتر مورد توجه باشد یا نیاز به چاپ بر روی کاشی باشد که برای سومین بار پخته می شود.
فرآیند تولید کاشی دیوار در ایران
این نوع کاشی در ایران عموما به صورت دو پخت انجام می شود برای تولید یا پخت بدنه ابتدا به حرارت بالا برای پختن نیاز است و در مرحله دوم در درجه پایین برای لعاب صورت می گیرد که کوره های جداگانه با درجه حرارت مختلف انجام می شود.
لعاب چیست؟
یک لایه شیشه ای نازک که سطوح بدنه ای سرامیک را می پوشاند.
بر اساس خصوصیت و مقاومت لعاب ها دو نوع لعاب وجود دارد، لعاب های خام و لعاب های فریت شده.
کاربرد و تفاوت لعاب های خام و فریت شده
لعاب های خام نسبت به لعاب های فریت شده مقاومت بیشتر دارند به همین دلیل از لعاب های خام برای کف استفاده می شود برای کاشی های دیواری که نیاز به مقاومت بالا ندارند و بیشتر کاربرد دکوری دارند از لعاب فریت شده استفاده می شود.
مرحله نهایی در کارخانه ساخت سرامیک و کاشی
این مرحله شامل درجه بندی از نظر کیفیت و دسته بندی محصولات به منظور عرضه به بازار است که معمولا این روش به صورت دستی یا اتوماتیک انجام می شود.
جنس کاشی و سرامیک
میزان مقاومت کاشی و سرامیک به هنگام خرید از جمله نکات مهمی است که باید توجه شود.
همه ی انواع کاشی و سرامیک در دسته بندی سنگ قرار دارد که هر چقدر سنگ ها درجه سختی بالا داشته باشند مقاومت آن ها نیز بیشتر است که از درجه ی 1 تا 5 دسته بندی می شوند هر یک از این سنگ ها بسته به مقاومتشان در قسمت های مختلف کاربرد دارند.
درجه سختی یک: بهتر است برای پوشش های دیوار مورد استفاده قرار گیرد.
درجه سختی دو: این نوع بیشتر برای دیوار پوش حمام و سرویس بهداشتی مناسب می باشد اما باید توجه داشت که برای فضاها و قسمت های خارج از خانه مناسب نیست.
درجه سختی سه: این نوع به دلیل لکه پذیر بودن بیشتر برای اتاق های مورد استفاده قرار می گیرد و برای آشپزخانه مناسب نیست.
درجه سختی چهار: این نوع به دلیل برخوردار بودن از میزان سختی مناسب برای راهرو و آشپزخانه می توان استفاده کرد.
درجه سختی پنج: به دلیل این که گرد وغبار بر روی این سنگ ها بیشتر می نشیند برای فضاهای تجاری در ابعاد بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد.
صادرات کاشی و سرامیک
کاشی محصولی از جنس سفال است که طی یک فرآیند با دستگاه های پیشرفته امروزی تولید می شود.
امروزه در برخی نقاط دنیا از کاشی ها برای زیباسازی نما یا همان ظاهر ساختمان به کار می رود.
با افزایش ساخت و ساز همواره درخواست های بسیار زیادی برای کالاهای با کیفیت بالا و خاص می شود.
هدف کارخانه های ایرانی افزایش رضایت مشتری ها می باشد تولیدات داخلی با استفاده از دستگاه پیشرفته برای افزایش تنوع و منحصر بودن محصولات تولید می شود.
لازم به ذکر است که کیفیت کالاهای صادراتی جز بهترین کالاها و درجه یک می باشد که با بسته بندی ویژه به کشور های همجوار ایران و دیگر نقاط دنیا صادر می گردد.