صادرات سماق

صادرات سماق
rapanaz

سماق از درختچه ای به وجود می آید، این درختچه بیشتر در مناطق کوهستانی رشد می کند که با نام علمی Rhus معروف می باشد.

درختچه سماق میوه های بسیار خوشمزه ای دارد که بعد از کوبیده شدن به عنوان چاشنی مورد استفاده قرار می گیرد.

تاریخچه و محل رویش سماق

گیاه سماق از راسته افراسانان و تیره پستهایان می باشد.

سماق در غرب آسیا و آمیرکای شمالی همچنین در شرق آفریقا به خوبی رشد می کند.

سماق معمولا در بیشتر مناطق ایرانی می روید به عنوان مثال تبریز، اردبیل، هوراند، مغان، شازند، رودبار، خراسان، قم، تفرش، سردشت و... فراوان وجود دارد.

سماق در کوه های شهر شازند، کوه های مجاور روستای عبدالله کندی و روستای القناب استان اردبیل وجود دارد.

 

کاربرد سماق

سماق علاوه بر اینکه برای مصارف خوراکی استفاده می شود برای مصارف غیر خوراکی نیز می توان استفاده کرد.

سماق بیشتر برای چاشنی غذاها مورد استفاده قرار می گیرد که از معروف ترین استفاده خوراکی همراه با غذا می توان کباب را نام برد که طرفدار زیادی دارد طعم اصلی سماق گرایش به ترشی دارد.

سماق خاصیت دارویی دارد و در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد مختلف سماق در کشور های مختلف

سماق عضو همیشه ثابت سفره هفت سین ایرانیان می باشد و یکی از نماد ها و باورهای ایرانیان باستان می باشد.

سماق

چوب های سماق در یونان باستان طرفداران بسیار زیادی داشت به این دلیل که از این چوب ها برای رنگ آمیزی کردن پارچه های پشمی استفاده می شد، همچنین در کشور ایتالیا این گیاه برای خوش رنگ کردن چرم ها رواج داشت.

بهترین روش پرورش سماق

تکثیر این گیاه به وسیله قلمه زدن، بذر و پاجوش انجام می شود که رایج ترین شیوه برای کاشت این گیاه از طریق پاجوش می باشد، بذرهای سماق دارای رکود فیزیولوژیکی و فیزیکی می باشد.