صادرات انجیر خشک

صادرات انجیر خشک
rapanaz

صادرات انجیر خشک

یکی از فعالیت های شرکت بازرگانی نارین افلاک یزد صادرات خشکبار به کشورهای اروپایی بوده و انجیر خشک یکی از مفیدترین و مغذی ترین خشکبار موجود در جهان می باشد که کشور ایران رتبه دوم صادرات انجیر در جهان را دارد.

انجیر با نام علمی Ficus carica گونه ای آسیایی از گیاهان گلدار خانواده انجیران است این درخت بومی خاورمیانه و آسیای غربی است. از انجیر می توان در تهیه مربا بستنی و یا به صورت تازه استفاده کرد. میوه آن را می توان به شکل خشک ، تازه ، کمپوت ، مربا ، آرد و مارمالاد مصرف کرد. همچنین سرکه انجیر دارای طعم شیرین و دلچسب می باشد که برای انواع سالاد می توان از آن استفاده کرد.

با توجه به اینکه نگهداری و انتقال میوه تازه انجیر بسیار دشوار می باشد. از انجیر خشک و یا دیگر فرآورده های آن برای استفاده در سایر نقاط جهان استفاده می شود که بیشترین حجم صادرات این میوه به شکل خشک شده می باشد.

خواص دارویی انجیر

بر اساس تحقیقات دانشمندان جهانبرگ درخت انجیر به دلیل خصوصیات مدر بودن ، تسکین دهنده بودن و دفع کرم روده مورد استفاده قرار می گیرد و برگ درخت انجیر به صورت دم کرده برای معالجه سرفه تجویز می شود و مسکن می باشد.

همچنین میوه انجیر برای نرم کردن سینه و روده مورد استفاده قرار می گیرد و دارای خاصیت ویژه ای می باشد. انجیر تازه منبع غنی از بتاکاروتنو ویتامین ث می باشد که در جلوگیری از ابتلا به سرطان کاربرد دارد. جوشانده انجیر در التهاب دستگاه تنفسی مفیده بوده و برای گلو درد و سرماخوردگی نیز تجویز می شود و همچنین عفونت لثه را نیز درمان می کند.

خوردن انجیر تازه و خشک توصیه می شود و موجب درمان یبوست مزمن می باشد و همچنین در پزشکی ، شربتی از آن برای رفع بیماری های یبوست کودکان تهیه شده است.

خواص و ویژگی های انجیر خشک

انجیر خشک دارای طعم شیرین بوده و مزایای زیادی برای سلامتی انسان دارد. مقدار بالای کلسیم ، پتاسیم و آهن در انجیر خشک همراه با میزان بالای فیبر و چربی باعث می شود تغذیه سالمی داشته باشید. انجیر خشک را می توان با مخلوطی از ماست و سالاد و یا با غلات و بلغور و جو دو سر مصرف کرد.

انجیر خشک جز مواد غذایی شیرین و با انرژی بالا می باشد که باید در ابتدای روز مصرف شود تا انرژی آزاد شده توسط آن در طول روز سوزانده شود.

برخی از خواص انجیر خشک عبارت اند از :

  1. فیبر بسیار بالا
  2. انجیر خشک غنی از انواع ویتامین ها می باشد
    • ویتامین A , B1 , B2 , منگنز , پتاسیم , منیزیم , مس  , آهن و فسفر
  3. منبع غنی کلسیم
  4. باعث افزایش تقویت سیستم ایمنی بدن می شود
  5. از بین بردن کم خونی ناشی از فقر آهن
  6. استروژن های مضر را دفع می کند
  7. حاوی آنتی اکسیدان های تقویت کننده مربوط به سلامتی
  8. تسهیل کننده گوارش و هضم
  9. تنظیم کننده فشار خون
  10. موثر برای لاغری
  11. ایمن سازی بدن در برابر سرطان پستان
  12. مناسب برای بیماری های پوستی
  13. مناسب برای داشتن موهای بلند و سالم

 

درجه بندی انجیر خشک جهت صادرات

انجیر خشک در تجارت بین الملل دارای درجه بندی و سطح کیفی متفاوتی است که با توجه به سفارش مشتری و کشور مقصد شرکت نارین افلاک یزد آن را آماده و به کشور مقصد صادر می کند.

انجیر خشک گرید 101 (AAA)

گرانقیمت ترین نوع انجیر خشک در جهان می باشد که شامل دانه هایی با رنگ روشن و سایز بزرگ  (بزرگتر از 24 میلیمتر) می باشد و این نوع از انجیر خشک دانه های انجیر کاملا باز بوده و فاقد دانه های ریز و تیره رنگ می باشد

انجیر خشک گرید 101 (AA)

این نوع انجیر نیز شامل دانه های روشن به رنگ زرد و سفید بوده و دارای سایز بزرگ بوده و میانگین اندازه آن 22 میلیمتر می باشد.در این نوع انجیر دانه های انجیر خشک دارای حداکثر 90% دهان باز و دارای حداکثر 4% دانه های تیره می باشد.

انجیر خشک گرید 101 (A)

این نوع از انجیر نیز مانند گریدهای قبلی شامل دانه های رنگ روشن زرد و سفید بوده و اندازه آن کوچکتر می باشد در حدود 14 تا 22 میلیمتر بوده و همچنین دانه های انجیر خشک دارای حداقل 25% دهان باز و دارای حداکثر 15% دانه های تیره رنگ می باشد.

انجیر خشک گرید (AA)

انجیر خشک در این گرید شامل دانه هایی به رنگ روشن سفید و زرد بوده و میانگین سایز آن 20 میلیمتر می باشد و این نوع از انجیر خشک دارای حداقل 45% دهان باز و دارای حداکثر 4% دانه های تیره می باشد.

انجیر خشک گرید (A)

این نوع از انجیر دارای رنگ زرد و قهوه ای بوده و سایز میانگین آن 20 میلیمتر می باشد. در این نوع دانه های انجیر خشک با دهان بسته و حداقل 25% دهان باز می باشد.

انجیر خشک گرید (B)

انجیر خشک دارای گرید B شامل دانه های به رنگ قهوه ای و خاکستری بوده و سایز 14 میلیمتر می باشد. در این نوع از انجیر خشک بیشتر دانه ها با دهان بسته بوده و حداقل 30% دهان باز می باشد.

انجیر پرس شده گرید (A)

این نوع از انجیر متفاوت از انجیر خشک شده می باشد و بیشتر برای صادرات تولید می شود. در این محصول دانه های مرطوب انجیر توسط دستگاه پرس شده و به شکل قرص های پرس شده در می آیند. انجیرها دارای رنگ روشن بوده و در بسته های 250 ، 400 و 500 گرمی عرضه می شود

انجیر پرس شده گرید (B)

این نوع از انجیر در حقیق همانند انجیر پرس شده گرید A بوده و فقط دارای رنگ تیره تری می باشد و همانند انجیر پرس شده گرید A در بسته های 250، 400 و 500 گرمی عرضه می شود.

صادرات انجیر خشک

شهر استهبان واقع در استان فارس ، در کشور عزیزمان ایران بیشترین ناحیه زیر کشت انجیر در ایران را دارد و حدود 95 درصد از تولید انجیر کشور در منطقه استهبان می باشد. شرکت نارین افلاک یزد انجیر را از باغات شهر استهبان تهیه نموده و بعد از فراوری و بسته بندی به کشورهای اروپایی و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس صادر می کند.