صادرات کشمش


صادرات کشمش
صادرات انواع میوه های خشک شده و به خصوص کشمش از فعالیت های شرکت نارین افلاک یزد می باشد.
کشمش میوه رسیده و خشک انگور است که با توجه به نوع انگور ، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز در آن به نام های مختلفی در بازار به فروش می رسد. کشمش به خاطر مزه شیرینی که دارد مورد علاقه تمام گروه های سنی بوده و همچنین این خوراکی خوشمزه به دلیل دارا بودن منابع انرژی و ویتامین های گوناگون ، مواد معدنی و الکترولیت ها دارای اهمیت تغذیه ای ویژه ای می باشد.
این نکته نیز حائز اهمیت است که انگور در اثر خشک شدن نه تنها خواص خود را از دست نمی دهد بلکه قند این میوه نیز بیشتر شده و اثر نیروبخش آن نیز افزایش پیدا می کند و همچنین خاصیت نرم کنندگی سینه را نیز پیدا می کند.
در ضمن عمده قند انگور از نوع فرکتوز است که برای افراد مبتلا به دیابت به اندازه گلوکز مشکل ساز نیست و همچنین طی تحقیقات دانشمندان در سال های اخیر وجود فلز کروم در انگور تشخیص داده شده است که به کاهش قند خون کمک بیشتری می کند. البته خواص مهم انگور که مورد تایید قرار گرفته شامل اثرات ضددرد، ضدچسبندگی پلاکتها، ضدآلرژی، ضدآلزایمر، ضد سفت و سخت شدن رگها، محافظ کبد، ضدسرطان، ضدباکتری، افزایشدهنده قوای جنسی، ملین، ادرارآور، تقویتکننده قلب، کاهشدهنده کلسترول، محرک ایمنی بدن، کاهشدهنده چربی خون و محافظتکننده در برابر اشعهها (آفتاب) است که در ادامه خواص کشمش را باهم بررسی می کنیم.
خواص کشمش ایرانی
کشمش سرشار از فیبر ، پتاسیم ، آهن و سایر مواد مغذی ضروری است و خوشبختانه فاقد چربی اشباع شده و کلسترول و گلوتن است. در تعداد زیادی از خواص بی نظیر کشمش را لیست کرده ایم تا به اهمیت این ماده غذایی پی ببرید.
- کاهش ابتلا به بیماری های دهان و لثه
- کمک به سیستم گوارش و هضم
- کنترل فشار خون بالا
- کاهش خطر بروز سکته مغزی
- کمک به کنترل دیابت
- کمک به پیشگیری از سرطان
- پیشگیری از اسیدیته
- درمان کم خونی
- غنی از آنتی اکسیدان ها
- بهبود سلامت استخوان ها
- افزایش باروری
- بهبود سلامت پوست
- بهبود سلامت مو
- بهبود خواب
- کنترل سطح کلسترول
- کمک برای افزایش وزن
- مفید برای عملکرد کلیه ها
- کمک برای سم زدایی بدن
ویژگی های کشمش مرغوب
کشمش مرغوب ایران عاری از هرگونه آفت، شن و خاک و هر نوع بو یا مزه غیر طبیعی می باشد.
میزان رطوبت موجود در کشمش ها نباید بیش از 18 درصد وزنی باشد و بسته به روش تهیه انیدرید سولفور و دود گوگرد نیز نباید از 2 در هزار وزنی بیشتر باشد.
کشمش مرغوب و با کیفیت از انگوری که حداقل 80% رسیده باشد تهیه می شود که برای تشخیص این موضوع باید به مزه شیرینی کشمش ، سایز آن و بافت کشمش توجه کرد. در کشمش درجه یک رنگ کشمش باید یکنواخت بوده و قسمت هایی از آن دچار تیرگی نشده باشد.
همچنین در فرآیند پاک سازی کشمش باید کشمش های نارس ، ریز ، دم دار ، له شده و کشمش های شکرک زده جدا شوند تا کشمش نهایی با کیفیت بوده و استانداردهای لازم جهت صادرات را داشته باشد.
انواع کشمش
سابقه تولید کشمش در ایران به صدها سال قبل باز میگردد و جالب است بدانید کشور ایران از نظر تنوع تولید کشمش در جهان رتبه نخست را دارد.
بهترین نوع کشمش به این صورت تهیه می شود که انگور کاملا رسیده بعد از برداشت از باغات بدون اضافه کردن مواد افزودنی (مواد شیمیایی و گوگرد) در هوای آزاد و در معرض نور خورشید خشک شده باشد.
در ادامه با انواع کشمش آشنا می شویم
کشمش آفتابی
در این روش انگورها را در معرض نور خورشید قرار می دهند ، استانداردهایی برای محیطی که انگور خشک می شود وجود دارد که باید رعایت شود ، انگورها در معرض گرد و غبار و آلودگی هوا نباشند و بین 15 الی 20 روز طول می کشد تا انگور خشک شود.
کشمش طلایی یا انگوری
کشمش طلایی یا انگوری به روش صنعتی تولید می شود و بیشتر در کشورهای اروپایی و آمریکا مورد استفاده قرار می گیرد این نوع کشمش از انگور بی دانه به دست می آید. در این روش انگورها را در محلول قلیایی به مدت 2 الی 3 ثانیه فرو می برند سپس خوشه انگور با آب سرد شسته می شود و به مدت 8 ساعت به دور از نور خورشید و در معرض دود گوگرد قرار می گیرد. در این روش کشمش به دست آمده به رنگ طلایی می باشد
کشمش سبزه تیزابی
در این روش کشمش ها در محلول تیزآب فرو برده می شود تا عملیات خشک شدن کشمش ها سریعتر انجام شود. تیزآب محلولی حاصل از روغن سبزه و کربنات پتاسیم می باشد به همین دلیل اسم این کشمش تیزآبی می باشد. کشمش تیزآبی دارای رنگ های زرد روشن تا قهوه ای می باشد این کشمش به دلیل روغن موجود در تیزاب سطحی چرب و نیمه براق دارد و این ملاک مناسبی برای تشخیص کشمش تیزابی است همچنین روغن سبزه باعث نرم شدن کشمش ها می شود.
کشمش سایه آفتاب
فرآیند تولید این کشمش همانند کشمش آفتابی می باشد با این تفاوت که در سایه خشک می شود. در این روش خوشه های انگور از سقف سالن آویزان می شوند و در مدت 50 تا 60 روز خشک می شوند. کشمش به دست آمده در روش سایه آفتاب به رنگ سبز بوده و در این روش خطر بارندگی و یا فاسد شدن انگورها وجود ندارد و کشمش بدست آمده تمیز و عاری از هرگونه مواد زائد می باشد.
صادرات کشمش
تامین مرغوب ترین کشمش ایران و نگهداری در شرایط مناسب و بسته بندی مدرن و به روز جزئی از خدمات صادرات خشکبار توسط شرکت نارین افلاک یزد می باشد. ما بیشترین صادرات کشمش را در سال های اخیر به کشورهای عراق ، امارات و روسیه داشته ایم، البته که کشورهای اروپایی نظیر آلمان، فرانسه و انگلستان نیز از کشورهای مقصد برای صادرات کشمش شرکت نارین افلاک یزد می باشند.