صادرات فندق


آشنایی با میوه درخت فندق
فندق میوه ای کروی یا بیضی است طول این میوه معمولا 25_15 میلیمتر و قطر آن 10_15 میلیمتر می باشد.
فندق دارای پوسته فیبری بیرونی می باشد برخی از گونه های فندق از حد معمولی آن بزرگ تر است بیشترین رشد گونه های بزرگ دو برابر اندازه معمولی می باشد.
فندق زمانی که بر روی درخت در حال رشد است در داخل پوسته ای قرار دارد، هنگامی که فندق کاملا رسید به راحتی از پوسته خود جدا می شود.
هسته این میوه بسیار خوشمزه است و به صورت خام یا پخته مصرف می شود.
هسته این میوه پوسته نازک قهوه ای دارد که پیش از مصرف و پخت و پز می توان جدا کرد.
سطح تجاری فندق
فندق در سطح تجاری بیشتر در ترکیه، ایتالیا،یونان و در جنوب ایالت اسپانیای کاتالونیا، گرجستان، ایالت واشینگتن و اورگن ایالات متحده، شهرستان کنت انگلستان و در ایران در بسیاری از مناطق همچون اشکورات رودسر گیلان، لات محله، مایستان، پرندان، کجید، شَوَک، دیماجنکش، اشکورت رامسر، روستاهای سپارد، تمل، یازن، نارنه، شهسوار و رامسر در مازنداران تولید می شود.
بزرگترین تولیدکننده فندق در جهان
75 درصد فندق جهان را کشور ترکیه تولید می کند، اشکورات رحیم آباد رودسر بزرگترین تولیدکننده فندق در ایران می باشد که به پایتخت فندق ایران معروف است.
ارزش غذایی فندق در هر 100 گرم
628 کیلو کالری
61 گرم چربی کل
4.5 گرم چربی اشباع
8 گرم چربی اشباع نشده
46 گرم چربی تک اشباع نشده
0 کلسترول
0 سدیم
680 میلی گرم پتاسیم
17 گرم کربوهیدرات کل
10 گرم فیبر
4.3 گرم قند
15 گرم فندق
خواص دارویی فندق
فندق منبع خوبی از ویتامین های B1 , B2, B6 است، این ویتامین ها برای حفظ و بهبود عملکرد مغز و خونسازی موثر است به خصوص برای کودکانی که در حال رشد هستند.
مصرف روزانه 25 تا 30 گرم فندق، تمامی ویتامین E مورد نیاز بدن را در روز تامین می کند، مصرف روزانه ویتامین E برای تقویت طبیعی سیستم تولیدمثل ضروری است.
ویتامین E از تجزیه و همولیز گلبول های قرمز خون پیشگیری می کند و به همین دلیل به نوعی محافظ در برابر کم خونی یا آنمی است.
مصرف فندوق از بیماری های عروق سیاهرگ قلبی، سرطان پیشگیری می کند فردی که دچار سرطان است و سرطان در بدنش شکل گرفته است به کمک این ویتامین می تواند سرطان برا بهبود ببخشد به این دلیل که ویتامین E با سلول های سطانی می جنگد.
روغن فندق
یکی از بهترین منبع های ویتامین E روغن فندق است که برای سلامت ماهیچه های بدن به خصوص ماهیچه قلب موثر است.
املاح فندق
فندق دارای مواد معدنی بسیاری می باشد از جمله:
کلسیم، که برای رشد دندان ها و استخوان ها ضروری است.
آهن، که در خون سازی نقش بسیار مهمی دارد.
روی، نقش مهمی در هورمون های جنسی دارد.
پتاسیم، برای تحریک سیستم عصبی و عملکرد مناسب عضلات و ماهیچه ها ضروری است.
موارد مصرف فندق
از فندق در صنعت شیرینی سازی برای ساخت پرالین استفاده می شود.
همچنین با ترکیب فندق و شکلات می توان شکلات ترافل و محصولات نوتلا و فرانجیلیکو تولید کرد.
روغن فندق که از فندق به دست می آید طعم بسیار خوبی دارد و برای پخت و پز کاربرد دارد.