صادرات عسل

صادرات عسل
rapanaz

عسل از نخستین و قدیمی ترین شیرین کننده های طبیعی است که انسان ها علاقه زیادی به استفاده کردن آن دارند.

زنبور عسل در اقتصاد کشور

یکی از بخش های اصلی و اساسی اقتصاد کشاورزی سالم در زمان حاضر زنبورعسل می باشد به این دلیل که عسل مزایای بسیاری دارد که هم برای مصارف خوراکی و هم غیر خوراکی مورد توجه است.

زنبور عسل قبل از این که به کندو برسد مقداری آب شهد را جذب می کند و چون 50 تا 80 درصد شهد گل را آب تشکیل می دهد با جذب زنبورعسل رطوبت عسل حدودا 17 تا حداکثر 25 درصد می رسد.

در واقع از هر 3 گرم شهدی که زنبورعسل به کندو می آورد 1 گرم عسل به دست می آید البته در مناطقی که رطوبت هوا بیشتر است مثل مناطق شمالی ایران از آب بیشتری برخوردار است و به همین دلیل آبکی است ولی عسل مناطق کوهستانی آب کمتری دارد.

علت شکرک زدن عسل

زنبور عسل آنزیم دیاستاز به نام انورتاز را به شهد اضافه می کند که این آنزیم به همراه مواد قندی و نشاسته ای که چهار پنجم وزن عسل را تشکیل می دهند که این آنزیم عامل اصلی شکرک زدن عسل می باشد.

در صورتی که برخی از افراد فکر می کنند عسل طبیعی شکرک نمی زند کاملا اشتباه است همان طور که گفته شد دلیل اصلی متبلور شدن و شکرک زدن یا رسوب دادن عسل طبیعی وجود دیاستاز و کربوهیدارت ها می باشد.

هر چقدر  مقدار گلوکز عسل بیشتر باشد عسل زودتر شکرک می زند و ته نشین می شود.

دیاستاز، ذرات بسیار ریز عسل را به خود جذب کرده و باعث ته نشین شدن آن می شود در واقع این عمل فقط در عسل های طبیعی و غیر تقلبی دیده می شود به این دلیل که دیاستاز تنها در عسل طبیعی وجود دارد

مدت زمان شکرک زدن عسل

شکرک زدن عسل بستگی به نوع گل دارد که این مورد در عسل اقاقیا به چهار سال می رسد، در کشورهای اروپایی عسل سف شده و شکرک زده را بیشتر می پسندند.

بهبود زخم ها با عسل

یکی از ویژگی های مهم عسل خاصیت میکروب کشی آن است، در طب ایرانی عسل به عنوان یک ضدعفونی کننده طبیعی و قوی شناخته شده است.

تحقیقات امروزی نیز این امر را تایید کرده اند و با آزمایش های متعدد ثابت شده است که گذاشتن عسل بر روی زخم ها مانع عفونت می شود.

عسل حاوی مواد آنتی باکتریال است این مواد باعث بهبود زخم ها می شود،

ارزش غذایی عسل

عسل با توجه به کیفیت متغیری که دارد نبست مواد قندی متفاوتی دارند از جمله این مواد قندی می توان گلوکز، فروکتوز، مواد معدنی همچون منیزیم، پتاسیم، کلسیم، کلریدسدیم، گوگرد، آهن و فسفات را نام برد.

وجود ویتامین های با ارزشی همچون B1، B2 و 6B، B3، B5 و C برای مصرف کننده قابل چشم پوشی نیست.

لازم به ذکر است که چهار پنجم وزن عسل را کربوهیدرات ها تشکیل می دهند، عسل به اندازه کم دارای روی، مس و ید نیز است.

عسل دارای پروتئین، عناصر معطر، آنزیم ها، گرده گل و آب می باشد، عسل غذایی بسیار مقوی با انرژی بالا است که ارزش غذایی در 100 گرم عسل 330 کیلوکالری است.

علت مقوی بودن عسل

زنبورعسل دارای نیروی ذاتی است که گل های مفید و غیر مفید را به راحتی می تواند تشخیص دهد، زنبورعسل دارای نیروی ذاتی و غریزی است که با اشتیاق به سراغ گل های بسیاری از جمله گل های شفابخش و طبی می رود و ما انسان ها از عصاره این گل ها در قالب عسل استفاده می کنیم.

عسل های طبیعی سرشار از مواد غذایی مورد نیاز برای سلامت انسان می باشند به این دلیل که زنبورعسل تمامی املاح و مواد معدنی موجود در گل ها را به شکل عسل به وجود می آورد که این مواد قابل جذب در خون هستند.

منبع تولید عسل در ایران

استان آذربایجان غربی با تولید سالانه بیش از 21 هزار تن عسل رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است

بیش از 27 درصد عسل کشور در استان آذربایجان غربی تولید می شود.

علت کیفیت بالا و مرغوبیت عسل این استان، مناطق کوهستانی و طبیعت بی نظیر  آب و هوا و گل های زیبایی است که زنبور ها در آن جا زندگی می کنند و عسل با کیفیت بالا تولید می کنند.

عسل طبیعی

عسل طبیعی از شهد گل های که زنبورعسل تغذیه کرده است به وجود می آید، عسل طبیعی ماده شیرین با غلظت بسیار بالا است که در داخل سلول های مومی کندو شکل ذخیره سازی می شود.

عسل طبیعی برای بدن بسیار مفید است در حالی که عسل مصنوعی یا تقلبی از تغذیه آب و شکر زنبورعسل به وجود می آید.

 

راه تشخیص عسل طبیعی و غیر طبیعی به وسیله مزه

یکی از روش هایی که افراد به عنوان تشخیص عسل طبیعی از غیر طبیعی می کنند مزه کردن است در حالی که در این روش تشخیص، فرد باید ماهر باشد و بتواند عطر و طعم گل را در عسل به خوبی تشخیص دهد.

در تشخیص به وسیله عطر و طعم باید این نکته را بدانید که رنگ و بوی عسل بستگی به نوع گل آن منطقه نیز داردو اصلا ربطی به نژاد زنبورعسل ندارد، نوع زنبور در کم کاری و پرکاری به هنگام جمع آوری شهد تاثیر دارد.

چرا عسل به افراد سالخورده مفید است

دیاستاز موجود در عسل برای سوزاندن چربی های اطراف قلب کمک فراوانی می کند به همین علت برای بیماران قلبی و افراد سالخورده مصرف به اندازه عسل توصیه می شود.